DJ HILCO

DJ HILCO

DJ HILCO: heerlijke mix van bekende en dansbare tracks!

DJ Hilco heeft zich door de jaren heen vele muziekgenres eigengemaakt en weet zijn weg goed te vinden tussen Dance Classics, 80’s, 90’s, 00’s- en actuele Top 40-hits. OOK MET VIDEOCLIPS. Of het nu om een huwelijksfeest, bedrijfsfeest, themafeest, clubavond, evenement of privéfeest gaat, DJ Hilco heeft feeling voor sfeer en publiek en kan zich overal op aanpassen.

Hij heeft zijn sporen verdiend als radio-DJ en is nog altijd werkzaam bij Talp Radio (waar o.a. Sky Radio en Radio Veronica vallen). Door de jaren heen heeft Hilco op vele locaties in binnen- en buitenland gedraaid en is hij vast onderdeel van de Radio Veronica DJ Tour. Ook was hij een aantal jaren resident-DJ van bar De Herengracht te Amsterdam.

Of het nu gaat om lounge-muziek, groovy & funky clublounge, deephouse of techhouse: top-nummers worden soepel aan elkaar gemixt door DJ Hilco. Dankzij zijn jarenlange ervaring als Veronica DJ is hij zeer bedreven in het draaien en mixen van hits uit alle decennia en vanuit die expertise kan hij elk feest aan.

direct informatie, beschikbaarheid of optie aanvragen...

Informatie

  • 15 jaar ervaring
  • eigen DJ-playout apparatuur beschikbaar (tegen meerprijs)
  • rider: Pioneer CDJ/DJM-set
  • telefonische voorbespreking mogelijk
  • incl. reiskosten binnen Nederland
  • gage uitkoop €450,00 excl. BTW
  • showduur 180 minuten

afbeeldingen:

biografie:

“Nooit op de automatische piloot, dat werkt niet…”

De plaatjes uit de jaren 90 kan Hilco wel dromen, want ook toen zat hij al volop in het DJ circuit. Na diverse omzwervingen bij regionale omroepen en illegale radiozenders, belandde de DJ voor twee jaar op Bonaire bij Mega Hit FM. “Voor die zender lever ik nog steeds elke week een programma aan” , vertelt hij. Dat gebeurt allemaal op afstand, maar af en toe reist hij af naar het eiland. Lachend: “Ik probeer er toch wel één of twee keer per jaar te draaien. Voor vakantie is het prima, maar als je een paar stappen verder in het leven wilt zetten, is het eiland op een gegeven moment te klein.

Inmiddels is Hilco ruim vijftien jaar actief bij één van de grote spelers op radiogebied in Nederland, de Sky Radio Group waar hij van alles achter de schermen regelt. Bovendien is zijn stem als voice-over onder andere in commercials en jingles te horen. Een manier van werken die hij wel prima vindt. Wél met muziek en geluid bezig zijn, maar niet teveel in de schijnwerpers. “Het heeft iets leuks dat ze je niet qua naam kennen, al ben ik al wel jaren DJ op de Veronica Shows, dus wellicht dat mijn naam daar een beetje aan verbonden is.”

Als DJ zorgt hij voor een feest der herkenning. Met de juiste plaatjes en video, maar alles live gedraaid “Ook de videoclips” beaamt hij: “Dat klinkt ingewikkeld, maar is het vanuit onze positie niet heel erg lastig. We draaien de muziek, niet met audiobestanden maar met videofiles. We concentreren ons op het geluid en de video kan los van de audio mee ‘gespeeld’ worden.”

 “Als men voor jou als DJ komt, bijvoorbeeld bij Tiesto of Armin van Buuren, weten ze wat je gaat draaien. Dat zijn je eigen hits tot een set geprogrammeerd, met een licht- en videoshow erbij. Maar wij staan geheel aan de andere kant. We bereiden in principe niks voor en moeten op het moment zelf harder werken.”

Daardoor ontstaat er ook écht interactie met het publiek en kan er terplekke op de muziekbehoefte ingespeeld worden. “Ik kijk eigenlijk pas bij de plaat die ik draai wat de volgende moet worden en heb gemiddeld 2 a 3 minuten om deze er in te mixen.” Lastig? “Nee hoor, ik heb jarenlange ervaring, heeft ook mee te maken dat we in de jaren negentig al op feesten draaiden en weten welke hits er ‘overgebleven’ zijn op feesten en radio. Die moet je gewoon draaien! Het is een rijtje wat destijds óf heel goed gescoord heeft, of het altijd heel goed gedaan heeft op feestjes. Het is voor mij een selectie die automatisch loopt.”

En dat is ook het enige waarbij de DJ zijn automatische piloot vertrouwt… De rest is voelen en bijsturen. “Is het publiek al klaar voor Happy Hardcore? Nee, dan even iets anders draaien. Binnen de 90’s sets ga ik sowieso van het ene genre naar het andere, niet van de hak op de tak, maar met een ‘flow.’ “

 

 

andere DJ's in de categorie 'allround/classics':